Los Angeles Eğitim Ataşeliği

2022 YTB Türkçe Ödülleri Yarışması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türk Diasporası içerisinde yazın alanındaki yetenekleri keşfetmek amacıyla "YTB Türkçe Ödülleri" yarışması düzenliyor. Yarışma yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı Türkçe dilinde yazmaya ve Türk Diasporasına özgü edebiyat alanında yeni açılımlar yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Program Türkçe'nin doğru, düzgün, güzel ve yaygın bir şekilde kullanılması hedefiyle farklı kategorilerle ilana çıkıyor.
2022 YTB Türkçe Ödülleri Yarışması

Bu yıl 4. kez düzenlenen yarışmada Deneme, Öykü, Şiir, İlk Kitap alanlarına ek olarak Diaspora Çocuk Edebiyatı türüne de yer veriliyor. Toplamda beş kategoride düzenlenecek yarışmada her kategori için ayrı bir seçici kurul oluşturulacak. Seçici kurulun esas alacağı değerlendirme kriterleri arasında; Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, dil bilgisi ve imla kurallarına uygunluk, başvuru yapılan kategorinin şeklî ve teknik özelliklerine asgarî düzeyde uygunluk, özgünlük ile üslup olacak. Ayrıca yarışmada yer alacak eserin, Türk Diaspora edebiyat üretimini artırması, zenginleştirmesi ve bu türe yönelik yeni açılımlar kazandırması da değerlendirme açısından önem taşıyor.

Yarışma Takvimi:

Başvuru Tarihleri: 15 Mart - 30 Haziran 2022

Teknik Değerlendirme: 1 Temmuz - 15 Temmuz 2022

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 16 Temmuz - 15 Ağustos 2022

Kazananların İlanı: 01 Eylül 2022

Ödül Töreni: Tarih ve yer bilgisi www.ytb.gov.tr'de ilan edilecektir.

Başvurular YTB tarafından ilan edilen başvuru süreleri içerisinde https://obys.ytb.gov.tr/account/login adresli web sayfası üzerinden yapılacak. Başvuru için istenen belgeler bu web sayfasındaki ilgili bölümlere yüklenecek. Posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Yarışmaya ilişkin özgeçmiş şablonu ve şartnameler bu web sayfasından indirilebilecek.

6380 Wilshire Blvd. Suite 907 Los Angeles, CA 90048 USA - (323) 782 8636

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.